ginop_plusz-1.2.2-22-2022-00649

A kedvezményezett neve:

WGeo Informatika Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Eszközpark fejlesztése a WGeo Informatika Kft-nél

A fejlesztés tárgya:

Műszerpark modernizációja

Projekt azonosító száma:

GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00649

A szerződött támogatás összege:

5.649.879 FT

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2023. 09.28.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Projekt keretében beszerezni kívánt eszközök: GNSS vevő készülék és vezérlője, mérőállomás, nagy pontosságú drón, drón vezérléshez iPad, nagy számítási kapacitású számítógép és egy telefon.

Vállalkozásunk tulajdonát képező GNSS vevő közel 7 éve folyamatos használatban van. A technológia fejlődésével, több műholdrendszer adatait venni- és feldolgozni képes készülékkel az egyes felmérések során, olyan helyeken is lehetőség lenne mérni, ahol korábban nem. Sajnos ezeket a munkákat többségében vissza kellett mondani vagy más mérési technológiával lehetett csak megoldani, amelyhez az eszközt bérelni kellett.

Mérőállomás beszerzésével lehetőség lenne a földmérési tevékenység végzése során jobban nyitni az éptőipari munkavégzés irányába is. Az eszközzel nagy pontosságú kitűzési munkálatokat lehetne végezni, továbbá épületeken belül, ahol a GNSS készülék nem tud mérni, ott is el lehetne végezni a mérési feladatokat. 

Építőipari igényekre szabott drón vásárlásával, olyan tervezési és döntéstámogatási munkákat lehetne elvégezni, amelyeket korábban nem, vagy csak rengeteg idő ráfordítással és gazdaságtalanul lehetett megvalósítani. A drónnal történő felmérés előnye, a rövid terepi munkavégzés. Irodai feldolgozás során olyan adatok is kinyerhetőek a fényképfelvételekből, amelyek egyéb műszerrel történő felmérés során esetleges pótmérést igényelnének. Továbbá olyan helyeken is alkalmazható, ahol nem lehet direktben a területet megközelíteni (pl: homlokzatok felmérése, állapotának rögzítése). Az eszközzel nem csak az építőipari munkát lehetne támogatni, hanem a mezőgazdaságot is. Drónnal a vadkárt is lehet mérni, továbbá az egyes mezőgazdasági táblák művelését is lehet ellenőrizni. Az eszköz vezérléséhez szükséges az iPad, amelyen az egyes repüléseket lehet tervezni, követni a drónt, hol is tartózkodik. A felmérés során készült nagy mennyiségű fényképfelvétel kiértékeléséhez szükséges az igen nagy számítási kapacitású számítógép.

Adminisztrációs feladatokhoz új telefonkészülék beszerzése is szükséges

Kapcsolat

Keressen telefonon hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, vagy írjon e-mailt, 72 órán belül válaszolok.

}

Nyitva tartás

Telefonos egyeztetés alapján

Telefonszám