GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Elkészült a házunk. Mi a további teendő, hogyan kerül rá a térképre és a tulajdoni lapra?

A változás ingatlan-nyilvántartási átvezetéséhez épületfeltüntetési változási vázrajzot szükséges készíteni, amelyhez használatbavételi- vagy fennmaradási engedély vagy hatósági bizonyítvány szükséges.

Kerítést szeretnék építeni, mit kell tennem?

Az építkezés megkezdése előtt célszerű az ingatlan kitűzését megrendelni egy ingatlanrendező minősítéssel rendelkező földmérőtől a későbbi problémák megelőzése céljából.

A telkemnek van más tulajdonosa is, szeretném ha csak egyedül lennék.

Megosztási változási vázrajz készítése szükséges. A földmérési munkarész záradékolását követően telekalakítási eljárást szükséges lefolytatni, továbbá egy ügyvédet is szükséges felkeresni okirat készítésére.

Több telkem van egymás mellett, szeretném ha csak egy lenne.

Telekegyesítésre szükséges változási vázrajzot készíteni, majd ezt követően telekalakítási eljárás lefolytatása szükséges.

Építkezésbe kezdenék, van valami teendőm?

Építkezések megkezdése előtt, a tervezési vázisban, célszerű a telket megvizsgálni, hogy rendben vannak-e annak határvonalai, különösen, ha az építmény építése a telekhatárra történik. Bonyolultabb ingatlanoknál, különösen, ha jelentősek a magasságkülönbségek, célszerű magassági felmérést, tervezési alaptérképet készíteni.

Kapcsolat

Keressen telefonon hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, vagy írjon e-mailt, 72 órán belül válaszolok.

}

Nyitva tartás

Telefonos egyeztetés alapján

Telefonszám